Ufak Başarılar için Üç Teşvik

November 10, 2023

Tüm Ocak ve Şubat ayı boyunca, hedeflerine ulaştığın her an, bu başarıları kutlamanda sana yardım edeceğiz. En iyi kısmı da ne, biliyor musun?

Bu hedeflerin büyük olmasına gerek yok. Aslına bakılırsa, ufak zaferleri kutlaman konusunda ısrar ediyoruz! Azimle yeni kararlar almak, harika gelişmeler için çok iyi bir adım – bu kişilerin davranışlarını değiştirme olasılığının gerçekleşmesi, yeni kararlar almayanlara göre çok daha muhtemel!

İnsanların %45’inin ilk altı ay içinde aldıkları kararlardan vazgeçmesine rağmen, uzmanlar, alınan karar doğrulusunda her gün çalışıldığı takdirde başarıya ulaşmanın çok olası olduğunu belirtiyor! Ve zaten biz de her zaman bunu söylemiyor muyuz? Dil becerilerini geliştirmen için ihtiyacın olan şey, günde sadece 10 dakika.

Öyleyse, haydi, 2017 yılında o yabancı dil öğrenme hayallerini gerçeğe dönüştürelim.

Ufak başarılar ne demek?

Bir kişinin ufak bir zaferi, bir başka kişi için aynı olmayabilir. Hayır, inan bize sana Yoda’cılık yapmıyoruz:-) Aksine, dil öğrenme yolculuğunda kıyaslama yapman gereken yegane şeyin sadece senin dün ne bildiğin olması gerektiğini söylüyoruz.

Almanya’da Frühstück sipariş etmeden, Don Kişot’u orjinal İspanyolca metninde okumaya kadar elde ettiğin her bir ufak başarı kutlanmayı hak ediyor. Kısa muhabbetlere girmekten tut, kahve sipariş etmeye, öğreniyor olduğun dilde “”lütfen”” ve “”teşekkürler”” demeye kadar kaydettiğin tüm bu gelişmeler, akıcı olarak konuşmaya giden yolda birer atlama taşıdır.

Dur ve gülleri kokla

Ufak zaferleri kutlamak ilerlediğin yolun tadını çıkarmak için de harika bir fırsat. Başarılarımızı geçiştirip sıradaki hedefe devam edersek, otomatik olarak elde ettiğimiz başarılar da unutulmuş olur. En deneyimli alim bile yeni bir şeyler öğrenebilir. Dolayısıyla, ufak başarıları kabullenmek önemlidir.

Başladığın noktayı düşünürsen, aslında her gün ne kadar aşama kaydettiğini fark edebilirsin. Ayrıca, bu kabulleniş seni başarılı bir ruh haline sokacak. Bu halini, beynini başarılı olma yönünde eğittiğin büyülü bir mekanmış gibi düşün. Alışkanlıklarını değiştirme yolunda doğru yönde attığın her bir adımı kutluyor olacaksın.

Ve elbette, her zamanki gibi, bilime başvurabiliriz: Bir şey başardığımızda ve bunu kabul ettiğimizde, beynimize dopamin hormonu salgılanır. Bu, bize kendimizi iyi hissettirir ve daha fazlasını isteriz! Öyleyse, elde ettiğin ufak zaferlere dikkat. Ve şunu hiç unutma genç Jedi, bu zaferleri daha çok ufak başarılar takip edecek. Belki de gerçekten Yoda’cılık yapıyoruz, kim bilir? 🙂

Bizi takipte kal

Önümüzdeki birkaç ay boyunca Facebook, Twitter, Instagram ve internet sitemiz üzerinden seni destekleyecek ve bu ufak zaferleri kutlamanda sana yardımcı olacak bir sürü içerik paylaşacağız. Kendi başarılarını #LittleWins, #busuu etiketiyle Facebook, Twitter ya da Instagram aracılığıyla bizimle paylaş ve sakın unutma: busuu topluluğu daima senin yanında!

Learn a language