Diğer dil öğrencilerini tanımak için busuu'nun sosyal özelliklerini kullan

November 10, 2023

Diğer dil öğrencileri ile bağlantıya geçiş şeklini değiştirerek busuu’daki sosyal deneyime yeniden şekil veriyoruz.

Son dönemlerde, iOS ve Android uygulamalarımız üzerinden yepyeni ve bir o kadar da havalı topluluk özelliklerini kullanıma sunduğumuzu fark edeceksin. Bunlara insanlar ile bağlantıya geçip, etkileşime geçebileceğin diğer dil öğrencilerini bulmak, seninle iletişime geçenlere cevap vermek ve en iyi düzeltme yapan kişiyi seçmek gibi oldukça sükse yapmış özellikler de dahil!

En son çıkan yeniliğimiz ise, cep telefonu üzerinden “”Arkadaşlar”” ekleme işlevselliği. Bu, kalıcı arkadaşlıklar yaratabilmen ve kendi ana dilini konuşan kişiler ile düzenli olarak karşılıklı bilgi alıp verebilmen demek.

Bu özellik şimdiden iOS uygulamamızda mevcut, Android kullanıcıları için ise 15 Aralık Perşembe gününden itibaren kullanılabilir olacak.

Bu bana nasıl ve ne şekilde yardım edecek?

Artık diğer öğrencilerin profillerini ziyaret edebilir ve onları arkadaş olarak ekleyebilirsin. Alıştırmalarını düzeltebilir, kendi yaptıklarını da onlara gönderebilirsin. Öğreniyor olduğun dili etkin olarak kullanmaya başladığında, çok daha kısa bir süre içinde akıcı konuşmaya başladığını göreceksin.

Peki bu nasıl oluyor?

1. Adım. İletişimi koparma, temas halinde ol

add-friend

Artık diğer busuu öğrencilerini profillerinden “”Arkadaş ekle”” kısmına tıklayarak arkadaş olarak ekleyebilirsin.

Talebin kabul edilir edilmez, “”Arkadaşlar”” sekmesinde arkadaşlarının yazma alıştırmalarını görebilir ve düzeltme talepleri gönderebilirsin.

2. Adım. Beraber öğren
request-corrections

Bir yazma alıştırmasını sunduktan sonra bunu 5 arkadaşa kadar gönderebilirsin, onlara bunun bilgisi hemen gider.

Başkalarına Yardım Et kısmındaki “”Arkadaşlar”” yayınında onların sundukları kendi Yazma alıştırmalarını da görebilirsin, böylelikle onlara daima yardımcı olabilirsin.”

3. Adım (ekran resmi). Her zaman en son gelişmelerden haberdar ol
notification

Ve son olarak, bu harika topluluğumuz ile tüm ilişkini ve karşılıklı etkileşimini takip edebilmen için bir Bildirim Merkezi ekledik.

Learn a language